Korenfestijn Wijbosch

vrijdag 24 november 2023

Op 24 november 2023 (aanvang 19.00 uur) vindt er in de kapel St. Barbara aan de Eerdsebaan 1A in Wijbosch een korenfestijn plaats. Een muzikale avond die wordt verzorgd door drie verschillende koren. De koren hebben alle drie een bijzonder repertoire.

Deelgenomen wordt door: Zeemanskoor Deining; Popkoor Ameezing Vocals uit Haps; Gezelligheidskoor Potpourri uit Schijndel.

Het belooft een bijzondere avond te worden, waarbij u wordt meegevoerd door de hartverwarmende klanken van de koren. Het repertoire van de koren bestaat uit zeemansliederen, popliedjes en  meezingers. De koren zullen twee keer ongeveer 25 minuten optreden.

Zeemanskoor Deining
Het repertoire van het zeemanskoor bestaat uit Nederlands- en Engelstalige zeemans- en shanty muziek. Zij zingen onder meer The wild rover, Meisje ik ben een zeeman en de Woonboot.
Het koor bestaat sinds september 2009 en heeft op dit moment een tiental zangers (mannen), enkele instrumentalisten en een dirigente. Het zeemanskoor heeft de meeste ervaring in het optreden en bijten deze avond het spits af. Zij zorgen voor een bijzondere sfeer!

Popkoor Ameezing Vocals
Het popkoor brengt diverse bekende popsongs. Zij zingen onder meer een medley van Abba liedjes, Sound of Silence en Fix you. Het koor bestaat ruim 1,5 jaar en het is geweldig te horen wat zij kunnen neerzetten in zo’n korte tijd. Met recht de trots van Haps. Het koor bestaat uit ruim 50 leden.

Gezelligheidskoor Potpourri
Elk optreden van dit koor is een waar feestje. Zij zingen onder meer Does your mother know, Delilah en Zeeman laat dat dromen. Het koor heeft zijn sporen reeds verdiend in Schijndel en omgeving. Het bestaat ongeveer 7 jaar en heeft een kleine 30 leden. Altijd een gezellige sfeer.

Unieke kans
Als u van korenmuziek houdt, mag u deze bijzondere muzikale avond niet missen. De organisatie van luisteravonden Wijbosch is ervan overtuigd dat het korenfestijn een muzikaal feestje wordt waar veel mensen van gaan genieten. De entree is gratis en u bent van harte welkom.

De Schakel
Eerdsebaan 1 5482 DA Schijndel

Agenda

zondag 13 oktober 2024